Ιταλία: Η ύφεση χτυπά και τα σπορ αυτοκίνητα

To πάθος των Ιταλών με τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις της Ferrari και της Maserati το 2012.

Ιταλία: Η ύφεση χτυπά και τα σπορ αυτοκίνητα
To πάθος των Ιταλών με τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις της Ferrari και της Maserati το 2012.

Όπως μεταδίδει η Guardian, οι πωλήσεις της Ferrari στην Ιταλία μειώθηκαν το 2012 κατά 56%, στα 248 οχήματα.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις της Maserati πραγματοποίησαν βουτιά 72%, στα 115 οχήματα. Η Lamborghini τα πήγε λίγο καλύτερα, καθώς τα 60 οχήματα που πούλησε το 2012 αντιπροσωπεύουν μείωση 16,6%.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemelo, δήλωσε ότι η εγχώρια αγορά υπήρξε το μόνο σκοτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα εξαιρετική χρονιά.

"Άλλη μια φορά η εξαίρεση είναι η Ιταλία, όπου γνωρίσαμε μια πτώση εν μέρει λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω ενός εχθρικού περιβάλλοντος για τα πολυτελή αγαθά" ανέφερε ο πρόεδρος της Ferrari.

Oι συνολικές πωλήσεις ιταλικών αυτοκινήτων στη χώρα υποχώρησαν κατά 19,9% στα 1,4 εκατομμύρια, στη χειρότερη χρονιά από το 1979.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός Ιταλίας, με τις πωλήσεις της Audi και της BMW να κινούνται χαμηλότερα κατά 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v