Ρωσίδα και η... Μπριζίτ Μπαρντό

Και η Μπριζίτ Μπαρντό απειλεί να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντεπαρντιέ. Μόνο που η Μπεμπέ δεν διαμαρτύρεται για την υψηλή φορολογία, αλλά για τη μεταχείριση που έχουν δύο ελέφαντες.

Ρωσίδα και η... Μπριζίτ Μπαρντό
Και η Μπριζίτ Μπαρντό απειλεί να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Μόνο που η θρυλική Μπεμπέ δεν διαμαρτύρεται για την υψηλή φορολογία, αλλά για τη μεταχείριση που έχουν δύο ελέφαντες που βρίσκονται σε τσίρκο.

Τα δύο μεγαλόσωμα ζώα, ο Μπέιμπι και ο Νεπάλ, ανήκουν σε περιοδεύον τσίρκο και φέρονται να πάσχουν από φυματίωση. Δικαστήριο της Λυών διέταξε την ευθανασία των ελεφάντων ως μέτρο προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Μία ημέρα μετά την πολύκροτη κίνηση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ να απαρνηθεί τη Γαλλία και να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα, η Μπαρντό απειλεί λοιπόν να πράξει το ίδιο, όχι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ, αλλά διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων στην πατρίδα της.

«Εάν εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία είναι τόσο δειλοί και ανίκανοι ώστε να σκοτώσουν ελέφαντες τότε αποφάσισα να ζητήσω τη ρωσική υπηκοότητα και να φύγω από αυτή τη χώρα που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νεκροταφείο ζώων» αναφέρει η κα. Μπαρντό στην ανακοίνωσή της.

Οι ιδιοκτήτες του Τσίρκο Πιντέρ δήλωσαν επίσης ότι θα ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για να σώσουν τους ελέφαντες που διαγνώστηκαν με φυματίωση για πρώτη φορά το 2010, αλλά έκτοτε βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο μακριά από το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v