Βullard:Το τέλος του QE3 εξαρτάται από οικονομία

Η ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed θα αποφασιστεί με βάση την κατάσταση της οικονομίας και όχι σύμφωνα με μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δήλωσε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard.

Βullard:Το τέλος του QE3 εξαρτάται από οικονομία
Η ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed θα αποφασιστεί με βάση την κατάσταση της οικονομίας και όχι σύμφωνα με μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC, ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard.

"Γιατί αναφερόμαστε σε ημερομηνίες;" δήλωσε ο κ. Bullard στην εκπομπή Power Lunch.

"Αν η οικονομία αποδώσει καλά το 2013, η επιτροπή θα είναι σε θέση να εξετάσει κατά πόσον πρέπει να διακόψει την πολιτική χαλάρωσης. Αν δεν πάει πολύ καλά, τότε η χαλάρωση θα συνεχιστεί ως το 2014" σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο η Fed αποφάσισε να συνδέσει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού με την ανεργία, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει την επεκτατική πολιτική μέχρι να υποχωρήσει το ποσοστό ανεργίας στο 6,5%.

Ο κ. Bullard έκανε την εκτίμηση ότι η ανεργία θα υποχωρήσει περίπου στο 7% στο τέλος του 2013, προσθέτοντας ότι η βελτίωση αυτή θα είναι αρκετή για να επιτρέψει στη Fed να αρχίσει να εξετάζει την ολοκλήρωση του QE3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v