Χρυσός: Και η DB χαμηλώνει τον πήχη για 2013-14

Η Deutsche Bank χαμήλωσε τον πήχη για τις τιμές του χρυσού στην φετινή και την επόμενη χρονιά, ακολουθώντας την σειρά των επενδυτικών οίκων που γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί για το πολύτιμο μέταλλο.

Χρυσός: Και η DB χαμηλώνει τον πήχη για 2013-14
Η Deutsche Bank χαμήλωσε τον πήχη για τις τιμές του χρυσού στην φετινή και την επόμενη χρονιά, ακολουθώντας την σειρά των επενδυτικών οίκων που γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του πολυτίμου μετάλλου.

Η τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την μέση τιμή του πολυτίμου μετάλλου κατά 12,1% στα 1.856 δολ. ανά ουγκιά για το 2013 και κατά 5% στα 1.900 δολάρια για το 2014.

«Από πλευράς επενδυτικών προοπτικών, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσει να δοκιμάζεται η διαρθρωτική ισχύς της αγοράς του χρυσού,» σχολίασε ο αναλυτής της Deutsche Bank, Daniel Brebner, τονίζοντας ότι επικρατούν «εύλογοι ισχυρισμοί» για αναστροφή της bull market στην αγορά του χρυσού, η διάρκεια της οποίας ξεπερνά την 10ετία.

Επιπλέον, αυξάνονται οι απόψεις επενδυτών και αναλυτών που προβλέπουν ότι το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται μακροπρόθεσμα, αναφέρει ο κ. Brebner. Επειδή ο χρυσός αποτιμάται σε δολάρια, η άνοδος του δολαρίου ακριβαίνει το μέταλλο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Τέλος, πιστεύουμε ότι τα τελευταία πρακτικά της Fed έδειξαν ότι ίσως σφίξει την πιστωτική πολιτική νωρίτερα απ’όσο αναμένεται,» προσθέτει.

Η Deutsche Bank υποβάθμισε επίσης κάθετα τις προοπτικές για την τιμή του αργύρου. Η πρόβλεψη της τράπεζας μειώθηκε για το 2013 κατά 16,8% στα 37 δολ. ανά ουγκιά και για το 2014 κατά 5% στα 38 δολ. ανά ουγκιά.

Πολλές ακόμη τράπεζες έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την τιμή του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων Credit Suisse, HSBC, BNP Paribas και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v