Ουγγαρία: Ο Nouriel Roubini "ρίχνει" το φιορίνι

Το υπουργείο Οικονομικών της Ουγγαρίας δήλωσε επισήμως ότι οι επενδυτές κάνουν δραστήρια κερδοσκοπία εναντίον του φιορινιού, κατόπιν της συμβουλής του διακεκριμένου οικονομικού αναλυτή.

Ουγγαρία: Ο Nouriel Roubini ρίχνει το φιορίνι
Το υπουργείο Οικονομικών της Ουγγαρίας δήλωσε επισήμως ότι οι επενδυτές κάνουν δραστήρια κερδοσκοπία εναντίον του φιορινιού, κατόπιν της συμβουλής διακεκριμένου οικονομικού αναλυτή και ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει αποδυναμωθεί αισθητά το εθνικό νόμισμα έναντι του ευρώ.

«Ο Nouriel Roubini, ένας από τους πιο βαρυσήμαντους οικονομικούς αναλυτές στον κόσμο, έκανε σύσταση για θέσεις short (με πρόβλεψη πτώσης) στο φιορίνι, σε πρόσφατη επενδυτική έκθεση,» αναφέρει ανακοινωθέν του υπουργείου. «Φαίνεται ότι οι κερδοσκόποι άκουσαν την συμβουλή του κ. Roubini και άρχισαν να επιτίθενται στο φιορίνι».

Η εταιρία Roubini Global Economics στις αρχές Ιανουαρίου έκανε σύσταση για «πώληση» του φιρορινού, όπως και της ινδικής ρουπίας, της τσέχικης κορόνας και του ραντ Ν. Αφρικής, θεωρώντας ότι «είναι αδύναμες οι προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και τα θεμελιώδη μακροοικονομικά δεδομένα,» σε αυτές τις χώρες.

Το φιορίνι κινείται αυτή την ώρα στα 297 ανά ευρώ, τιμή 2% χαμηλότερη από τις αρχές Ιανουαρίου και η κατώτερη επτά μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v