S&P: "Σταθερό" outlook για Φινλανδία,Λουξεμβούργο

Η S&P αναβάθμισε τη Δευτέρα σε "σταθερό" από "αρνητικό" το outlook της αξιολόγησης της Φινλανδία, ενώ υποβάθμισε σε "αρνητικό" από "σταθερό" το οutlook της Oλλανδίας.

S&P: Σταθερό outlook για Φινλανδία,Λουξεμβούργο
Η S&P αναβάθμισε τη Δευτέρα σε "σταθερό" από "αρνητικό" το outlook των αξιολογήσεων της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου με "AAA", ενώ διατήρησε το "αρνητικό" οutlook του "ΑΑΑ" της Oλλανδίας.
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει για την Ολλανδία ότι "το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση μας ότι ενδέχεται να υπάρξει ένα πιο αρνητικό μακροοικονομικό σενάριο, που συνδέεται με τις πιθανές πιέσεις στον ολλανδικό χρηματοπιστωτικό τομέα και την ευρύτερη ολλανδική οικονομία, που προκαλούνται από το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση στην εσωτερική ζήτηση και από ένα πιο εξασθενημένο εξωτερικό περιβάλλον".

Οι αξιολογήσεις του Λουξεμβούργου "αντανακλούν τη αντίληψη μας για την πλούσια οικονομία της χώρας, με ένα ισχυρό κυβερνητικό ισολογισμό και μεγάλα εξωτερικά πλεονάσματα" ανέφερε η S&P.

H αναθεώρηση του outlook της Φιλανδίας αντανακλά την εκτίμηση της S&P ότι "οι κίνδυνοι που απορρέουν από την κρίση της ευρωζώνης για το δημοσιονομικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, παραμένουν περιορισμένοι και αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί και κατά το 2013".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v