Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνο νομισματικών πολέμων βλέπει η Ρωσία

Τον κίνδυνο νομισματικών πολέμων αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης της Ρωσίας Alexei Ulyukayev επισημαίνοντας πως η πολιτική που ασκείται από πολλές ωθεί την κατάσταση στα άκρα.

Κίνδυνο νομισματικών πολέμων βλέπει η Ρωσία
Τον κίνδυνο νομισματικών πολέμων αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης της Ρωσίας Alexei Ulyukayev επισημαίνοντας πως η πολιτική που ασκείται από πολλές κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο ωθεί την κατάσταση στα άκρα.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολύ σοβαρών και συγκρουσιακών δράσεων στον κόσμο οι οποίες, χωρίς να γίνομαι συναισθηματικός, αποκαλούνται νομισματικοί πόλεμοι» δήλωσε ο κ. Ulyukayev μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.

Επεσήμανε τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης της Ιαπωνίας η οποία ανακοίνωσε πακέτο ώθησης της οικονομίας ύψους 116 δισ. δολ. και δραστηριοποιείται έντονα ώστε να υποχωρήσει το γεν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οι ιαπωνικές εξαγωγές. Η ποσοτική χαλάρωση της Fed επίσης ασκεί πιέσεις σε όλα τα νομίσματα που συνδέονται με το δολάριο.

«Δεν είναι αυτός ο δρόμος της ενότητας για τους διεθνείς μακροοικονομικούς κανόνες, αλλά ο δρόμος προς το χωρισμό, τον απομονωτισμό και τη διάσπαση σε ξεχωριστές ζώνες επιρροής μέχρι τελικά τον πολύ σκληρό ανταγωνισμό στο διεθνές εμπόριο και τους νομισματικούς πολέμους και είναι αντιπαραγωγικό» δήλωσε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v