Σε σταθερή βελτίωση τα Q4 των τραπεζών ΗΠΑ

Αισθητή βελτίωση των δραστηριοτήτων δείχνουν τα αποτελέσματα Q4 των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, έστω κι αν συνεχίζονται οι απομειώσεις εξαιτίας προστίμων και άλλων χρεώσεων που σχετίζονται με την κρίση.

Σε σταθερή βελτίωση τα Q4 των τραπεζών ΗΠΑ
Αισθητή βελτίωση των δραστηριοτήτων κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους δείχνουν τα αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, έστω κι αν συνεχίζονται οι απομειώσεις εξαιτίας προστίμων και άλλων χρεώσεων που σχετίζονται με την κρίση.

Η χρηματιστηριακή ανάκαμψη, που βοήθησε τις δραστηριότητες των επενδυτικών τομέων των ομίλων, έχει υποστηρίξει αυτή την ανάκαμψη.

Πριν λίγο, η Citigroup ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο του 2012, παρά τις βαριές χρεώσεις ύψους 2,32 δισ. δολ., που υπέστη στο εν λόγω διάστημα, εξαιτίας νομικών κυρώσεων σχετικά με την στεγαστική κρίση και των αποζημιώσεων για απολύσεις.

Η Citi ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολ. ή 38 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με 956 εκατ. δολ. ή 31 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Νωρίτερα, η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 732 εκατ. δολάρια ή 0,03 δολάρια ανά μετοχή ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters προέβλεπαν κέρδη της τάξεως των 0,02 δολάρια ανά μετοχή. Τα κέρδη της BofA ήταν μειωμένα σε σχέση με πέρσι, εξαιτίας μεγάλων προστίμων σχετικά με την στεγαστική πίστη καθώς και απομειώσεις, αλλά οι προμήθειες από το investment banking αυξήθηκαν 58% στο 12μηνο.

Επίσης, η Fifth Third Bancorp. ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 390 εκατ. δολ. ή 43 σεντς ανά μετοχή από 305 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περιμεναν 41 σεντς ανά μετοχή.

Χθες, που κορυφώθηκαν οι ανακοινώσεις μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, η εικόνα ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με τα αντίστοιχα μεγέθη της περασμένης χρονιάς.

Τα κέρδη της Goldman Sachs σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η αξία των ίδιων επενδύσεων της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ βάση ενεργητικών, ενώ ύξηση 53% ανακοίνωσε η JPMorgan για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Wells Fargo ανακοίνωσε αποτελέσματα εσόδων και κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Απομένει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της μεταξύ των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων της Wall Street η Morgan Stanley, έκτη μεγαλύτερη τράπεζα, αύριο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v