Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole:Συνολικές διαγραφές 3,8 δισ το Q4

Σε προειδοποίηση για τα αποτελέσματα 4ου τριμήνου προχώρησε η Credit Agricole αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρξουν συνολικές διαγραφές 3,8 δισ. ευρώ. Συνολικά, η γαλλική τράπεζα βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και 9 μήνες.

Credit Agricole:Συνολικές διαγραφές 3,8 δισ το Q4
Σε προειδοποίηση για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου προχώρησε η Credit Agricole αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρξουν διαγραφές goodwill που ανέρχονται στα 2,68 δισ. ευρώ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται ότι οι διαγραφές αυτές οφείλονται «πρωτίστως» στους αυστηρότερους κανόνες που επιβάλλονται στον τραπεζικό κλάδο.

«Τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνουν εκροές ρευστότητας και δεν επηρεάζουν την ισχύ του ομίλου» αναφέρει η ανακοίνωση. Η Credit Agricole παραδέχεται πάντως ότι οι αυστηρότεροι κανόνες για το τραπεζικό σύστημα «αντικατοπτρίζουν και το υπάρχον μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον σε σχετικές οικονομίες και κλάδους».

Συνολικά, οι έκτακτες χρεώσεις για την Credit Agricole ανέρχονται στα 3,8 δισ. ευρώ καθώς υπάρχουν χρεώσεις 923 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με το τμήμα καταναλωτικών δανείων και χρεώσεις 267 εκατ. ευρώ διαγραφές από το 20% που κατέχει στην πορτογαλική Banco Espirito Santo.

Επισημαίνεται ότι η Credit Agricole βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και 9 μήνες καθώς και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν πολύ δυσμενέστερα των προσδοκιών με ζημίες 2,85 δισ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας το βαρύ τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει ο γαλλικός όμιλος για την έξοδό του από την Ελλάδα αλλά και από την έκθεσή του σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v