Στο στόχαστρο του FΒΙ θυγατρική της EADS

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η GPT Special Management, θυγατρική της EADS στη Βρετανία. Το FBI ανέκρινε μάρτυρες και κατέσχεσε έγγραφα σχετικά με καταγγελίες δωροδοκίας αξιωματούχων στη Σαουδική Αραβία.

Στο στόχαστρο του FΒΙ θυγατρική της EADS
Στο στόχαστρο του FBI βρίσκεται η EADS, η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής, σχετικά με καταγγελίες δωροδοκίας που αφορούν ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο στη Σαουδική Αραβία.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η GPT Special Management, θυγατρική εταιρεία της EADS στη Βρετανία. Το FBI έχει ανακρίνει μάρτυρες και έχει κατασχέσει έγγραφα σχετικά με καταγγελίες ότι η GPT δωροδόκησε Σαουδάραβες αξιωματούχους με πολυτελή αυτοκίνητα και προχώρησε σε αδικαιολόγητες δαπάνες 11,5 εκατ. στερλινών, ώστε να εξασφαλίσει την πώληση εξοπλισμού επικοινωνιών μέσω του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας στη Σαουδική Αραβία.

Το FBI δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ξεκινήσει και επισήμως έρευνα εναντίον της GPT. Όπως όμως, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος, οι αμερικανικές αρχές έχουν δείξει τον τελευταίο καιρό ότι δεν διστάζουν να επιβάλουν πρόστιμα μη αμερικανικές επιχειρήσεις εάν αποδειχθεί ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v