Με επίκεντρο την οικονομία το διάγγελμα Ομπάμα

Το σχέδιό του για να δοθεί ώθηση στην οικονομία θα παρουσιάσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο καθιερωμένο προεδρικό διάγγελμα για την «Κατάσταση του Έθνους» προτείνοντας επενδύσεις στις υποδομές, τη μεταποίηση και άλλους τομείς

Με επίκεντρο την οικονομία το διάγγελμα Ομπάμα
Το σχέδιό του για να δοθεί ώθηση στην οικονομία θα παρουσιάσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο καθιερωμένο προεδρικό διάγγελμα για την «Κατάσταση του Έθνους» προτείνοντας επενδύσεις στις υποδομές, τη μεταποίηση και άλλους τομείς με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η ομιλία του αποτελεί με άλλα λόγια τη διακήρυξη των προθέσεων του Αμερικανού προέδρου για τη δεύτερη θητεία του. «Οι πιθανότητες επιτυχίας της δεύτερης θητείας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας» υποστηρίζει ο Ρούι Τεϊξέιρα, οπλιτικός επιστήμονας του Center for American Progress.

Αν και το θέμα που έχει απασχολήσει περισσότερο το διεθνή Τύπο είναι η απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται στην ομιλία του να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη μείωση της ανεργίας. Οι περισσότερες προβλέψεις για τη φετινή πορεία της αμερικανικής οικονομίας δεν βλέπουν την ανεργία κάτω από το 7,5%, η ομιλία του προέδρου θα δώσει βάρος περισσότερο στην αγορά εργασίας παρά στα.

Σύμφωνα το Reuters, ο Ομπάμα θα προαναγγήλει σχέδια για νέες επενδύσεις στις υποδομές, τη μεταποίηση, την καθαρή ενέργεια και την παιδεία με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα σταθεί στο ότι η στροφή σε εναλλακτικές πηγές δεν πρέπει να προσεγγίζεται απλώς ως φιλική στο περιβάλλον αλλά ως μοχλός ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v