Διόρθωση δείχνει ο... αγαπημένος δείκτης Βuffett

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ανάκαμψη, η κεφαλαιοποίηση του Wilshire 5000 Total Market Index έχει ξεπεράσει το επίπεδο του 100% του ΑΕΠ της υπερδύναμης, δείχνοντας ότι είναι πιθανή η διόρθωση.

Διόρθωση δείχνει ο... αγαπημένος δείκτης Βuffett
Σήμα κινδύνου για το ράλι του S&P δείχνει ο «αγαπημένος» δείκτης του Warren Buffett, ο Wilshire 5000 Total Market Index.



Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ανάκαμψη, η κεφαλαιοποίηση του εν λόγω δείκτη φτάνει σε επίπεδο που υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ της υπερδύναμης.

Παρόμοια κίνηση είχε δείξει ο δείκτης αυτός κατά τη διάρκεια της φούσκας του χρηματιστηρίου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, καθώς και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την περίοδο 2006-2007, όπου η αποτίμηση ξεπέρασε το εύρος του 100% το γ΄ τρίμηνο του 2006 και παρέμεινε πάνω από το επίπεδο αυτό για περίπου έναν χρόνο.

Ο δείκτης Wilshire 5000 ξεκίνησε το 1974 και συχνά χαρακτηρίζεται ο Απόλυτος Δείκτης διότι παρακολουθεί τις αποδόσεις σχεδόν όλων των αμερικανικών εισηγμένων που διαπραγματεύονται στα μεγάλα χρηματιστήρια. Αν και ο δείκτης αυτός είναι λιγότερο γνωστός από άλλους, στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος δείκτης παγκοσμίως σε επίπεδο αγοραίας αξίας.

Ο δείκτης απαρτίζεται σήμερα από 6.307 εταιρείες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v