Κύπρος: Μείωση χρέους με έσοδα από αέριο

Η Κύπρος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τμήμα των μελλοντικών εσόδων της από τις πωλήσεις φυσικού αερίου και να συσφίξει τους δεσμούς με την Ρωσία, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της νήσου, κ. Σταύρος Μαλάς.

Κύπρος: Μείωση χρέους με έσοδα από αέριο
Η Κύπρος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τμήμα των μελλοντικών εσόδων της από τις πωλήσεις φυσικού αερίου για να μειώσει το δημόσιο χρέος και επίσης πρέπει να συσφίξει τους δεσμούς με την Ρωσία, έτσι ώστε αυτή να συμμετέχει στην διάσωση της νήσου, δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και υποψήφιος για την Προεδρία, κ. Σταύρος Μαλάς.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι «τμήμα των εσόδων από το φυσικό αέριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας μας και, ακόμη πιο σημαντικό, ένα τμήμα πρέπει να αξιοποιηθεί ως αποθεματικό για τις μελλοντικές γενεές, όπως κάνουν οι Νορβηγοί».

Δήλωσε επίσης ότι θα ενθαρρύνει «πάρα πολύ δυναμικά την Ρωσία να εμπλακεί στην χρηματοδότηση της Κύπρου, γιατί αυτό θα αποτελεί πολιτική δήλωση και παράλληλα θα βοηθήσει την χωρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v