Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κύπρο

Με φόντο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις χθες για ύφεση 3,1% το 2012, ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες στην Κύπρο ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρώτη δύναμη είναι… οι αναποφάσιστοι.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κύπρο
Με φόντο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις χθες για ύφεση 3,1% το 2012, ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες στην Κύπρο ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρώτη δύναμη είναι… οι αναποφάσιστοι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα κάνει τον απολογισμό της πενταετούς θητείας του σε ένα 20λεπτο τηλεοπτικό διάγγελμα το οποίο θα μεταδοθεί σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ. Το περασμένο Σάββατο είχε ανακοινωθεί ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έδινε συνέντευξη τύπου διάρκειας 70 λεπτών προχθές Τετάρτη η οποία όμως αναβλήθηκε, λόγω της επίσκεψης του στην Αθήνα. Η συνέντευξη μετατέθηκε για την Πέμπτη αλλά τελικά ματαιώθηκε και ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα απευθύνει διάγγελμα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι για λογαριασμό του «Φιλελεύθερου», δείχνει ότι οι καθοριστικοί παράγοντες για το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι η αποχή, η αδιευκρίνιστη ψήφος από ΚΟ και οι ψήφοι από το εξωτερικό. Το ζητούμενο είναι εάν η Κύπρος θα οδηγηθεί και σε δεύτερο γύρο την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ή όχι.  

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση πρώτος έρχεται ο Νίκος Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ, υποστηριζόμενος και από το επίσημο ΔΗΚΟ, με 45,6% που είναι σε απόσταση αναπνοής από την εκλογή από τον πρώτο γύρο. Οι βασικοί του αντίπαλοί του, ο Σταύρος Μαλάς του ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Λιλλήκας, στοχεύουν, ο καθένας χωριστά, σε μια καλή επίδοση που θα επιτρέψει τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο. Συγκεντρώνουν 22,8 και 21,1%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο