Visa Europe: "Ανέπαφες πληρωμές" μέσω κινητών

Ενόψει της έκθεσης GSMA Mobile World Congress που πραγματοποιείται 25-28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, τέσσερεις εταιρείες παρουσιάζουν "ανέπαφες πληρωμές" μέσω κινητών ως μέρος της νέας Εμπειρίας NFC.

Visa Europe: Ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών
Ενόψει της έκθεσης GSMA Mobile World Congress που πραγματοποιείται 25-28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, τέσσερεις εταιρείες παρουσιάζουν "ανέπαφες πληρωμές" μέσω κινητών ως μέρος της νέας Εμπειρίας NFC.

Η CaixaBank, η Gemalto, η Telefonica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν μια εφαρμογή πληρωμών που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες της έκθεσης.

Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telefonica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν "ανέπαφες πληρωμές" μέσω κινητών χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης τεχνολογίας, συμβατή με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών που έχει αναπτύξει η Visa.

Η κάρτα εκδίδεται από την MoneyToPay, τη νέα θυγατρική της CaixaBank για προπληρωμένες κάρτες.

Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός Xperia™smartphone της Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telefonica Digital.

Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των €15, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης. Επιπλέον, η εφαρμογή θα επιτρέπει πληρωμές σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 καταστήματα, εμπορικά κέντρα και city markets, καθώς και σε 1.000 ταξί.

"Η GSMA παρουσιάζει με μεγάλο ενθουσιασμό την εμπειρία NFC στο Mobile World Congress 2013, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της τεχνολογίας NFC, τόσο εντός του χώρου της έκθεσης, όσο και στην πόλη της Βαρκελώνης", δήλωσε ο Michael O’Hara, Chief Marketing Officer, της GSMA. "Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πλεονεκτήματα του NFC, για την πρόσβασή τους στους χώρους της έκθεσης, τις συναλλαγές με εμπόρους, τη χρήση μέσων μεταφοράς και για πολλές άλλες δραστηριότητες".

Η Sandra Alzetta, Senior Vice President της Visa Europe, υπογράμμισε: "Το 2012 ο αριθμός των "ανέπαφων συναλλαγών" τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα. Η εξέλιξη των "ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες στις ανέπαφες συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών είναι φυσιολογική και στις αγορές όπου η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη, η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή"

Ο Miguel Angel Pozuelo, Επικεφαλής Νέων Προϊόντων και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της CaixaBank επεσήμανε από την πλευρά του: «Η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων είναι στρατηγικής σημασίας για την CaixaBank και η ανάπτυξη νέων προϊόντων πληρωμών στοχεύει στην κάλυψη κάθε είδους αναγκών των 13 εκατομμυρίων πελατών μας. Η CaixaBank έχει στηρίξει τη δημιουργία του Money to Pay, του πρώτου παρόχου ηλεκτρονικών πληρωμών της Ισπανίας στον τομέα των προπληρωμένων καρτών, προκειμένου να προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πληρωμών, όπως τα κινητά με τεχνολογία NFC και τα ψηφιακά πορτοφόλια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v