Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Περικοπές στο υπουργείο άμυνας

Σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών θα οδηγηθούν οι περίπου 800.000 πολιτικοί υπάλληλοι του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, εφόσον εφαρμοστούν τα σχέδια για περικοπές ύψους 46 δισ. δολαρίων από το Πεντάγωνο.

ΗΠΑ: Περικοπές στο υπουργείο άμυνας
Σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών θα οδηγηθούν οι περίπου 800.000 πολιτικοί υπάλληλοι του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, εφόσον εφαρμοστούν τα σχέδια για περικοπές ύψους 46 δισ. δολαρίων από το Πεντάγωνο φέτος.

Η υποχρεωτική άδεια θα έχει συνολική διάρκεια 22 ημέρες το χρόνο και αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση περί τα 5 δισ. δολάρια, όπως ενημέρωσε το Κογκρέσο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λ. Πανέτα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι που υπάγονται στο Πεντάγωνο δεν βρίσκονται στην Ουάσινγκτον αλλά είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια εκπληρώνοντας καθήκοντα όπως η διδασκαλία, η συντήρηση υλικού και η παροχή υπηρεσιών νοσηλείας.

Το υπουργείο άμυνας είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει το Κογκρέσο τουλάχιστον 45 ημέρες πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον φετινό Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v