Fuchs: Η Γαλλία είναι το "προβληματικό παιδί"

Η Γαλλία είναι το «προβληματικό παιδί» στην ευρωζώνη και πρέπει να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα λιτότητας όπως και περισσότερες μεταρρυθμίσεις την αγορά εργασίας δήλωσε κυβερνητικός σύμμαχος της Angela Merkel.

Fuchs: Η Γαλλία είναι το προβληματικό παιδί
Η Γαλλία είναι το «προβληματικό παιδί» στην ευρωζώνη και πρέπει να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα λιτότητας όπως και περισσότερες μεταρρυθμίσεις την αγορά εργασίας προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσε κυβερνητικός σύμμαχος της Angela Merkel.

«Οι Γάλλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουν μείνει πολύ, πολύ πίσω συγκριτικά με τις άλλες χώρες και αυτό είναι ανησυχητικό γιατί η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Michael Fuchs βουλευτής της συντηρητικής παράταξης στη Γερμανία μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο.

Δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να μιμηθεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η Γερμανία στην αγορά εργασίας. «Οι Γάλλοι χρειάζεται να αποταμιεύσουν, χρειάζεται να αποταμιεύσουν σε πολλούς τομείς της χώρας όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσουν να ενεργήσουν και βεβαίως πρέπει να εφαρμόσου8ν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξουν τα ωράρια εργασίας» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Οι Γάλλοι έχουν ακόμη 35 εργάσιμες ώρες στην εβδομάδα. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν ο κόσμος δουλεύει 42 ώρες στην Ελβετία και ο μέσος όρος στην Γερμανία είναι 40 ώρες. Η Γαλλία πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση για να γίνει πιο ανταγωνιστική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v