"Έρχεται η μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας"

Ο κίνδυνος από την πολιτική χαλάρωσης της Fed (QE) δεν είναι ο πληθωρισμός και η αναταραχή στην αγορά ομολόγων, αλλά μια "πρωτοφανής" φούσκα στην αγορά στοιχείων ενεργητικού, δήλωσε ο Ν. Roubini.

Έρχεται η μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας
Ο κίνδυνος από την πολιτική χαλάρωσης της Fed (QE) δεν είναι ο πληθωρισμός και η αναταραχή στην αγορά ομολόγων, αλλά μια φούσκα στην αγορά στοιχείων ενεργητικού, δήλωσε ο Νouriel Roubini.

"Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος με το 2003 - 2006, η στρατηγική εξόδου είναι αργή και έχουμε μια φούσκα στα στοιχεία ενεργητικού", δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ο Ν. Roubini.

O "Dr. Doom" προέβλεψε μάλιστα ότι "η φούσκα θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που είδαμε το 2003-2006", καθώς η Fed θα είναι πολύ πιο διστακτική να σταματήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη τώρα, ενώ μεγαλύτερο είναι και το χρέος που βαραίνει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

"Οπότε, αν η έξοδος της Fed γίνει πολύ νωρίς, θα πεθάνει η αγορά ομολόγων και θα πεθάνει και ο καταναλωτής όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους", επισήμανε.

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη της "αρκούδας", ο Ν. Roubini εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το τέλος του πειράματος της Fed.

"Ενδέχεται να δημιουργήσουμε μια φούσκα στοιχείων ενεργητικού μεγαλύτερη από την προηγούμενη, η οποία θα οδηγήσει σε νέα οικονομική κρίση, όχι φέτος, όχι του χρόνου, αλλά σε δύο ή τρία χρόνια από τώρα, εφόσον συνεχίσουμε αυτές τις πολιτικές", προειδοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v