Γερμανία: Χαλαρώνει νομοθεσία για μετανάστευση

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, πέρασε νέους νόμους για τη μετανάστευση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη γραφειοκρατία για τους ξένους εργάτες που θέλουν να δουλέψουν στη χώρα.

Γερμανία: Χαλαρώνει νομοθεσία για μετανάστευση
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, πέρασε την Τετάρτη νέους νόμους για τη μετανάστευση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη γραφειοκρατία για τους ξένους εργάτες που θέλουν να δουλέψουν στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο, εφόσον εγκριθούν από την Κάτω Βουλή.

"Με αυτό το νέο νομοσχέδιο, εγκαταλείπουμε το 40% των παλαιών κανονισμών και αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για εργατικό δυναμικό να βοηθήσει την πρόοδο της χώρας μας" ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Ursula von der Leyen.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει ήδη εισάγει ένα σύστημα "μπλε κάρτας" που διευκολύνει την πρόσληψη ξένων ακαδημαϊκών και νοσηλευτών. Αλλά τώρα χρειάζεται περισσότερους οδηγούς τρένων, υδραυλικούς και εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, ανέφερε η υπουργός.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη ΕΕ, όπου η ανεργία έχει ανέβει ως αποτέλεσμα της κρίσης, η απασχόληση στη Γερμανία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.

Αλλά η γήρανση του πληθυσμού και η σχετικά περιορισμένη μετανάστευση έχουν δημιουργήσει έλλειμμα εργατικού δυναμικού σε ορισμένους τομείς.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό τον μήνα ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να απελευθερώσει την πρόσληψη ξένων για την κάλυψη ενός ελλείμματος 5,4 εκατομμυρίων εργαζομένων στον τριτογενή τομέα ως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v