Εσοδα 90,1 δισ. ευρώ το 2012 για τον όμιλο ΑΧΑ

Τα συνολικά έσοδα του ασφαλιστικού ομίλου της ΑΧΑ αυξήθηκαν κατά 5% το 2012 φτάνοντας τα 90,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων αυξήθηκαν κατά 9% φτάνοντας τα 4,3 δισ. ευρώ.

Εσοδα 90,1 δισ. ευρώ το 2012 για τον όμιλο ΑΧΑ
Τα συνολικά έσοδα του ασφαλιστικού ομίλου της ΑΧΑ αυξήθηκαν κατά 5% το 2012 φτάνοντας τα 90,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων αυξήθηκαν κατά 9% φτάνοντας τα 4,3 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη σημείωσαν άνοδο 28% ανερχόμενα σε 4,5 δισ. ευρώ. Ετσι, το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει αύξηση στο μέρισμα κατά 4%, στα 0,72 ευρώ ανά μετοχή.

«Η AXA πέτυχε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων για το 2012, με σημαντικά καθαρά κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων και σημαντική ανάπτυξη των ελεύθερων χρηματοροών. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ισολογισμό, επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΧΑ να προτείνει στους μετόχους της αύξηση του μερίσματος σε 0,72 Ευρώ ανά μετοχή», δήλωσε ο Henri de Castries, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AXA. «Συνεχίσαμε ακατάπαυστα να εστιάζουμε στην αποδοτικότητα και την καινοτομία στα προϊόντα μας, καθώς και να επωφελούμαστε από τις αγορές υψηλής ανάπτυξης, έτσι ώστε να επεκτείνουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να φέρουμε αξία στους ασφαλισμένους μας στο εξελισσόμενο περιβάλλον της αγοράς».

«Επικεντρωθήκαμε στην υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, τη Φιλοδοξία AXA και συνεχίσαμε να είμαστε πιο επιλεκτικοί μετατοπίζοντας περαιτέρω τις νέες μας εργασίες προς πιο κερδοφόρα τμήματα που απευθύνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας. Στη Ζωή και στις Γενικές είχαμε αύξηση στα έσοδα και στα αποτελέσματα, ενώ στη Διαχείριση Κεφαλαίου βελτιώσαμε τα κέρδη και είχαμε θετικές καθαρές εισροές στο β’ εξάμηνο», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v