Gazprom: Προς υπογραφή σύμβασης με Κίνα

Συναντήσεις εργασίας έλαβαν χώρα στο Πεκίνο, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Gazprom, Alexander Medvedev, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της CNPC, Jiang Jiemin και του Αντιπροέδρου της CNPC, Wang Dongjin.

Gazprom: Προς υπογραφή σύμβασης με Κίνα
Συναντήσεις εργασίας έλαβαν χώρα στο Πεκίνο, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Gazprom, Alexander Medvedev, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της CNPC, Jiang Jiemin και του Αντιπροέδρου της CNPC, Wang Dongjin

Η Gazprom και η CNPC συμφώνησαν να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της ανατολικής οδού, με σκοπό την υπογραφή συμβάσεων πώλησης αερίου, με ισχύ έως το 2013.

Η προθεσμία αυτή ορίστηκε βάσει της απόφασης της ρωσο-κινεζικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για την ενεργειακή συνεργασία, με επικεφαλής τον Arkady Dvorkovich, Αναπληρωτή Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Wang Qishan, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις ήδη καθορισμένες βασικές παραμέτρους των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του όγκου του αερίου που παραδίδεται, την ημερομηνία έναρξης των προμηθειών και τη διάρκειά τους, το σημείο παράδοσης του αερίου στα σύνορα, καθώς και άλλες παραμέτρους.

Στο εγγύς μέλλον, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να υπάρξουν συμφωνίες για άλλους όρους προμήθειας όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του LNG, κυρίως σε ότι αφορά στη συνεργασία για το project υγροποιημένου φυσικού αερίου του Βλαδιβοστόκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v