Η Google "έδωσε" τη Microsoft

Η Google έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να επιβληθεί το νέο πρόστιμο των 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft. Το παρασκήνιο στη μάχη των δύο κολοσσών και τα προβλήματά τους με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Google έδωσε τη Microsoft
Σημαντικός ήταν ο ρόλος της Google για την επιβολή του προστίμου των 561 εκατ. ευρώ για τη Microsoft από την Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Ο ίδιος ο Χοακίμ Αλμούνια, ο αρμόδιος επίτροπος που ανακοίνωσε το νέο πρόστιμο εναντίον της Microsoft, δήλωσε πως η Κομισιόν συγκέντρωσε τα απαραίτητα στοιχεία με βοήθεια από κάποιον ανταγωνιστή της. Οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρουν ότι πρόκειται για τη Google, η οποία ανταγωνίζεται ευθέως τη Microsoft με τον δικό της browser για το διαδίκτυο, τον Chrome.

Η μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών φαίνεται πάντως, πως κρατάει καιρό. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν επιβάλει συνολικά στη Microsoft πρόστιμα ύψους 1,6 δισ. δολ. Ο τεχνολογικός κολοσσός, στην προσπάθειά του να αλλάξει προφίλ και να απαγκιστρωθεί από την εικόνα της εταιρείας που παραβιάζει τις αντιμονοπωλιακές αρχές, στράφηκε εναντίον της Google. «Τον τελευταίο καιρό υποστήριζε θερμά τις δράσεις των ρυθμιστικών αρχών εναντίον της Google» αναφέρουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v