Ζητούμενη η ομαλή έξοδος Ιρλανδίας απ΄το Μνημόνιο

Οι δανειστές της Ιρλανδίας θα συζητήσουν οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα ώστε να εξέλθει ομαλά από το πρόγραμμα διάσωσής της, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ζητούμενη η ομαλή έξοδος Ιρλανδίας απ΄το Μνημόνιο
Οι δανειστές της Ιρλανδίας θα συζητήσουν οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα ώστε να εξέλθει ομαλά από το πρόγραμμα διάσωσής της, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στους Irish Times, προσθέτοντας πως αυτό που την απασχολεί περισσότερο είναι η χώρα να μην απαιτήσει και δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως το ΔΝΤ και η ΕΕ θα συζητήσουν μέτρα που ενδέχεται να μην περιορίζονται στην επιμήκυνση του προγράμματος αποπληρωμής των δανείωνδιάσωσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ιρλανδία δεν θα χρειαστεί και δεύτερη διάσωση.

«Στο μέτρο που (ένα μέτρο) είναι υποστηρικτικό προς την Ιρλανδία και θα βοηθήσει ώστε να εξομαλυνθεί η μετάβαση στην ανάπτυξη και στο να μπορέσει χώρα να σταθεί στα πόδια της, νομίζω πως θα πρέπει να ερευνήσουμε τον οποιονδήποτε δρόμο», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v