Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρογκόφ: Η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει Ιαπωνία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στην Ιταλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη κρούει ο Κένεθ Ρογκόφ, ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Harvard.

Ρογκόφ: Η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει Ιαπωνία
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στην Ιταλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη κρούει ο Κένεθ Ρογκόφ, ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Harvard. Μιλώντας στους New York Times δηλώνει ότι η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει Ιαπωνία με μία δεκαετία αναιμικής ανάπτυξης.

«Αυξάνεται η πιθανότητα η Ιταλία να έχει μία δεκαετία σαν την Ιαπωνία με αισθητά χαμηλή ανάπτυξη. Εγείρονται επώδυνα ερωτήματα για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της ανάπτυξης συνολικά στην ευρωζώνη», υποστηρίζει ο κ. Ρογκόφ και συμπληρώνει: «Το πολιτικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται η Ιταλία μπορεί να μην ταράζει τώρα τις αγορές. Εγείρει όμως την πιθανότητα να τραβήξει η κρίση της ευρωζώνης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σίγουρα θα καταστήσει δυσκολότερο για τους Ευρωπαίους ηγέτες να πετύχουν συμφωνίες για τα 'μεγάλα ζητήματα' που χρειάζονται προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v