Ρωσία: Γυναίκα στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας

Η Ελβίρα Ναμπιουλίνα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία κεντρικής τράπεζας χώρας που μετέχει στη G8. Μέχρι πρότινος οικονομική σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και υπουργός Οικονομικών τη θερμή περιόδο 2008-09.

Ρωσία: Γυναίκα στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας
Η Ελβίρα Ναμπιουλίνα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία κεντρικής τράπεζας χώρας που μετέχει στη G8 και μάλιστα… της Ρωσίας. Η κα. Ναμπιουλίνα, μέχρι πρότινος οικονομική σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν θα διαδεχθεί τον Σεργκέι Ινιάτιεφ, ο οποίος διέπρεψε στη μάχη του κατά του πληθωρισμού κατά τα 11 χρόνια που ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. Η επιλογή της Ναμπιουλίνα ωστόσο, εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο θα σημάνει και στροφή στη νομισματική πολιτική της Ρωσίας.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το Κρεμλίνο τάσσεται υπέρ της χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής ώστε να πυροδοτηθεί ανάπτυξη, ενώ ασφυκτικές είναι και οι πιέσεις από επιχειρηματικούς κύκλους της Ρωσίας.

Η 49χρονη Ναμπιουλίνα διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στη Ρωσία την περίοδο 2008-09 εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης. Από το Μάιο που ο Πούτιν επέστρεψε στην προεδρία, είναι επικεφαλής του τμήματος οικονομικών του συμβούλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v