Οι απεργίες παραλύουν 2 αεροδρόμια της Γερμανίας

Χάος στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας/Βόννης. Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας διεκδικώντας αυξήσεις μισθών. Ακυρώθηκαν περίπου 300 πτήσεις.

Οι απεργίες παραλύουν 2 αεροδρόμια της Γερμανίας
Εικόνες παραλυσίας σε δύο αεροδρόμια της Γερμανίας, καθώς περισσότερες από 300 πτήσεις έχουν ακυρωθεί εξαιτίας απεργίας του προσωπικού ασφαλείας. Το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο εκπροσωπείται από το συνδικάτο Verdi, έχει αρχίσει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων εδώ και μήνες ζητώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι επιβάτες καλούνται να ταξιδέψουν χωρίς χειραποσκευές στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας/Βόννης, καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων ακτίνων Χ και των σαρωτών σώματος των αεροδρομίων αρνούνται να προσέλθουν στις εργασίες τους. Η απεργία άρχισε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και αναμένεται να συνεχιστεί ως τα μεσάνυχτα.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ματαίωσε τουλάχιστον 228 από τις συνολικά 600 προγραμματισμένες απογειώσεις ή προσγειώσεις, ενώ το αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης είχε ματαιώσει μέχρι το μεσημέρι σχεδόν 80 πτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v