Stockwatch: Συμβιβαστική λύση για Κύπρο

Σε φόρμουλα που θα συνδυάζει τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης με κούρεμα των καταθέσεων πάνω από €100 χιλ. με ποσοστό περίπου από 7% έως 8% φαίνεται να έχει συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας.

Stockwatch: Συμβιβαστική λύση για Κύπρο
Σε φόρμουλα που θα συνδυάζει τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης με κούρεμα των καταθέσεων πάνω από €100 χιλ. με ποσοστό περίπου από 7% έως 8% φαίνεται να έχει συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας, μεταδίδει το Stockwatch.

Η τρόικα φαίνεται να έχει δώσει το πράσινο φως σε ένα επενδυτικό fund, δεδομένου ότι, όπως τόνισαν, θα πρέπει οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της Κύπρου να περιλαμβάνει και κούρεμα των καταθέσεων πέραν των €100 χιλ.

Όμως, πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι η Γερμανία διεμήνυσε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποστηρίξει ένα τέτοιο ταμείο, το οποίο, όπως διατείνεται, ενδεχομένως να αποτελέσει είσοδο παράνομου χρήματος.

Σε ό,τι αφορά τις δραματικές προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Stockwatch ότι η όλη προσέγγιση της ρωσικής κυβέρνησης στο κατεπείγον αίτημα της Κύπρου δεν ήταν θερμή.

Μετά από επίμονες προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη να επικοινωνήσει από την περασμένη Κυριακή με τον ομόλογό του της Ρωσίας κ. Λαβρόφ, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο κ. Κασουλίδης ενημερώθηκε σήμερα από το γραφείο του κ. Λαβρόφ ότι θα μιλήσει μαζί του σε δύο μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v