Σαρρής: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο τραπέζι βρίσκεται το "κούρεμα" περίπου 25% στις καταθέσεις, σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής.

Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο τραπέζι βρίσκεται το "κούρεμα" περίπου 25% στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου, σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. 

Υπάρχει πρόοδος σε θέματα πλαισίου και αρχών, σημείωσε ο κ. Σαρρής, τονίζοντας ότι η Κύπρος παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση αλλά υπάρχουν επιπρόσθετα θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν. "Ελπίζω να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων", σημείωσε.

Υπάρχουν κάποια νέα δεδομένα, ομάδες εργασίας του κυπριακού ΥΠΟΙΚ και της τρόικα θα συνεχίσουν συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα έως τις 16:00 το απόγευμα, που θα υπάρξει νέα συνάντηση σημείωσε ο υπουργός.

"Βασικός στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πρέπει να ανοίξουν οι τραπεζες την Τρίτη αλλά θα πρέπει επίσης να υπάρχει καθαρή εικόνα", σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι είτε αργά το απόγευμα είτε νωρίς το βράδι "κάτι" θα πάει στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v