Εκτακτη συνέλευση συγκαλεί η ΕΤΥΚ

Εκτακτη συνέλευση συγκαλεί η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) προκειμένου οι υπάλληλοι των τραπεζών στην Κύπρο να καθορίσουν την στάση τους.

Εκτακτη συνέλευση συγκαλεί η ΕΤΥΚ
Εκτακτη συνέλευση για τις 16:00 συγκαλεί η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) προκειμένου οι υπάλληλοι των τραπεζών στην Κύπρο να καθορίσουν την στάση τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Οι στιγμές που ζούμε σαν κυπριακή κοινωνία ξεπερνούν πλέον τα όρια του τραγικού και οι ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνουμε σαν Τραπεζικοί Υπάλληλοι αγγίζουν τα όρια της ολικής καταστροφής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

«Είναι πλέον φανερό πως η στόχευση της Τρόικας και των εδώ εκπροσώπων της, είναι η καταστροφή του Τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας και η επιστροφή τους σε νηπιακές συνθήκες.

Η επίθεση της τρόικας επιδεινώνει τη θέση μας λόγω και της αδυναμίας των κομμάτων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) να χειριστούν σοβαρά και υπεύθυνα με ομοφωνία και σύμπνοια το όλο πρόβλημα.

Μέσα σ’ αυτή τους την ενορχηστρωμένη προσπάθεια περιλαμβάνεται είτε με την έννοια της άμεσης είτε με αυτή της παράπλευρης απώλειας, η συνολική καταστροφή των εργαζομένων στις Τράπεζες και των οικογενειών τους, μέσα από τη στέρηση της εργασίας τους αλλά και το ανήκουστο και ιερόσυλο της στέρησης των Ταμείων Προνοίας τους.

Κούφιες υποσχέσεις ακούσαμε πολλές από πολλούς και δεν θέλουμε να ακούσουμε άλλες, στην πράξη απέδειξαν σχεδόν όλοι ότι ακολουθούν πιστά και τυφλά τις επιταγές των ταγών των Βρυξελλών και της Bundersbank.

ΔΕΝ θα παραμείνουμε με τα χέρια δεμένα. Αντιδρούμε από σήμερα, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες. Δεν υπάρχουν αργίες για μας όταν υπάρχει ο κίνδυνος της απόλυσης, της απώλειας των αφυπηρετικών μας δικαιωμάτων και της μόνιμης αργίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v