Moody΄s: Κίνδυνος μετάστασης από Κύπρο

Η Ευρώπη κάνει λάθος στο θέμα της Κύπρου, είναι το μήνυμα που στέλνει η Moody’s κάνοντας λόγο για αδέξιους χειρισμούς που δημιουργούν κινδύνους μετάστασης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Moody΄s: Κίνδυνος μετάστασης από Κύπρο
Η Ευρώπη κάνει λάθος στο θέμα της Κύπρου, είναι το μήνυμα που στέλνει η Moody’s κάνοντας λόγο για αδέξιους χειρισμούς που δημιουργούν κινδύνους μετάστασης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.  

Ο οίκος προειδοποιεί ότι οι αξιωματούχοι έχουν υπερεκτιμήσει τις ικανότητες τους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Mark Oosterveld, γενικός διευθυντής του τμήματος κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης του οίκου, δηλώνει: «Οι αξιωματούχοι δείχνουν πολύ βέβαιοι ότι οι συνθήκες στις αγορές είναι αρκετά ήπιες και πως έχουν τα εργαλεία για να αποφύγουν τη μετάδοση σε άλλες οικονομίες της περιφέρειας και τα τραπεζικά τους συστήματα».

«Νομίζουμε ότι αυτή η αισιοδοξία μπορεί να είναι εσφαλμένη» υποστήριξε. Ερωτηθείς για το εάν απειλείται η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας και της Ιταλίας αρνήθηκε να απαντήσει. Επισημαίνεται ότι και για τις δύο αυτές οικονομίες, το outlook είναι αρνητικό και κατά πολλούς αναλυτές, είναι πλέον πιο ευάλωτες μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Χαρακτήρισε πάντως τις εξελίξεις στην Κύπρο "αρνητικό παράγοντα" για τις πιστοληπτικές αξιολόγησης (credit negative) των μελών της ευρωζώνης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v