Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρεμα 35% δίνουν τα πρώτα στοιχεία στην Κύπρου

Σε προκαταρτικό ποσοστό για κούρεμα κατέληξαν στην Τράπεζα Κύπρου και αυτό προσδιορίζεται στο +/- 35%, μεταδιδει η "Καθημερινή Κύπρου".

Κούρεμα 35% δίνουν τα πρώτα στοιχεία στην Κύπρου
Σε προκαταρτικό ποσοστό για κούρεμα κατέληξαν στην Τράπεζα Κύπρου και αυτό προσδιορίζεται στο +/- 35%, μεταδιδει η "Καθημερινή Κύπρου". Το τελικό ποσοστό αναμένεται ότι θα υπολογιστεί στις επόμενες βδομάδες, αφού διαφανεί το ύψος των εκροών.

Σημειώνεται ότι τα κατατεθειμένα κεφάλαια στην Τράπεζα Κύπρου άνω των 100,000 ευρώ θα παραμείνουν παγωμένα, μέχρι να υπολογιστεί το τελικό ύψος κουρέματος.

Ως πρώτη πράξη αναμένεται να μετατραπούν προκαταρτικά σε μετοχές τα κεφάλαια που θα «κουρευτούν» στο ποσοστό της τάξεως του 35% και αργότερα θα γίνουν διορθωτικές πράξεις. Σημειώνεται ότι η Νομοθεσία επιτρέπει τις διορθωτικές κινήσεις στο ποσοστό κουρέματος.

Όπως εκτιμάται από τα δεδομένα, το ποσοστό της τάξεως του 35% θεωρείται ως το «ελάχιστο ποσοστό» κουρέματος. Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη απόκλιση στο τελικό ποσοστό αλλά την ίδια ώρα δεν αποκλείεται το νούμερο αυτό να αυξηθεί και κατά δέκα ή περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες μιας και τα δεδομένα που θα το κρίνουν είναι ρευστά και μεταβλητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v