Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wal-Mart: Θα παραδίδει online ψώνια μέσω…πελατών!

Η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, μελετά ένα πρωτοποριακό σχέδιο, βάση του οποίου οι πελάτες των καταστημάτων της θα παραδίδουν τα ψώνια των online αγοραστών.

Wal-Mart: Θα παραδίδει online ψώνια μέσω…πελατών!
Η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ και τον κόσμο, μελετά ένα πρωτοποριακό σχέδιο, βάση του οποίου οι πελάτες των καταστημάτων της θα παραδίδουν τις παραγγελίες των online αγοραστών.

Πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στις υπηρεσίες κατ’οίκον παράδοσης, με την οποία ο όμιλος επιχειρεί να ανταγωνιστεί καλυτερα την Amazon.com Inc, όπως μεταδίδει αποκλειστικά το Reuters.

Η ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι «φυσικοί» πελάτες για να παραδίδουν τα πακέτα στους πελάτες που ψωνίζουν μέσω ίντερνετ, τοποθετεί την αλυσίδα στο επίκεντρο ενός νέου φαινομένου που στην Αμερική ονομάζεται "crowd-sourcing," ή "sharing economy", δηλαδή «οικονομία κοινής συμμετοχής».

Στις ΗΠΑ σήμερα –και όχι μόνο- υπάρχουν πάρα πολλές νεαρές επιχειρήσεις που βοηθούν τον κόσμο να βγάλει χρήματα νοικιάζοντας ένα επιπλέον δωμάτιο που έχει στο σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ακόμη και ένα βραδινό φόρεμα.

Αυτό που κάνει η Wal-Mart είναι να προσκαλέσει τους πελάτες να «νοικιάσουν» χώρο στο όχημά τους και να διαθέσουν χρόνο, για να επιδώσουν σακούλες με ψώνια σε άλλους που έκαναν την παραγγελία ηλεκτρονικά.

Το σχέδιο, που βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, γιατί υπάρχουν ποικίλα νομικά, ρυθμιστικά και ζητήματα ιδιοκτησίας, προβλέπει ότι όσοι πελάτες επιθυμούν, θα δηλώσουν τον τόπο κατοικίας τους και θα κληθούν να παραδώσουν ψώνια σε online πελάτες που μένουν στην διαδρομή της επιστροφής τους, λαμβάνοντας κάποια έκπτωση από την Wal-Mart για την εξυπηρέτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v