Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Μεταξάς: Το ΧΑΚ ίσως ανοίξει στις 2 Απριλίου

Το κυπριακό χρηματιστήριο ενδέχεται να ανοίξει την Τρίτη, 2 Απριλίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑΚ, Ν. Μεταξάς. Το Χρηματιστήριο της Κύπρου παραμένει κλειστό πάνω από δυο εβδομάδες.

Ν. Μεταξάς: Το ΧΑΚ ίσως ανοίξει στις 2 Απριλίου
Το κυπριακό χρηματιστήριο ενδέχεται να ανοίξει την Τρίτη, 2 Απριλίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑΚ, Νώντας Μεταξάς.

«Έχουμε συστήσει επιτροπές διαχείρισης κρίσεων και συνεδριάζουν συνέχεια. Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις επιτροπές που συνεδριάζουν τώρα πάνω σε διαφορετικά σενάρια τα οποία θα εξετάσουμε την Τρίτη το πρωί, όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποιες μετοχές θα κάνουν συναλλαγές. Ενδέχεται να ξεκινήσουν οι συναλλαγές για κάποιες μετοχές, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε με 100% σιγουριά», τόνισε ο κ. Μεταξάς σε συνέντευξή του στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι το ΧΑΚ παραμένει κλειστό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο εβδομάδων, εν μέσω της τραπεζικής κρίσης και των διαπραγματεύσεων για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Ο κ. Μεταξάς τόνισε ότι αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να ανοίξει το ΧΑΚ στις 28 Μαρτίου, όταν άνοιξαν και οι τράπεζες της Κύπρου. Ωστόσο, η διοίκηση του χρηματιστηρίου αποφάσισε να παραμείνει κλειστό λόγω της αβεβαιότητας για τους περιορισμούς στις συναλλαγές.

Αυτό που συμβαίνει με τις δυο τράπεζες είναι ένα σοκ για το χρηματιστήριο, υπογράμμισε ο κ. Μεταξάς, καθώς Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή αντιστοιχούν στο 59% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Ωστόσο, ανέφερε, "τους τελευταίους μήνες έχουμε δει μείωση συναλλαγών στις δυο μετοχές και έχουμε ετοιμάσει στρατηγικό σχέδιο διαφοροποίησης με σχεδιασμό και υλοποίηση νέων προϊόντων. Ελπίζουμε ότι με τη διασπορά των προϊόντων και της αγοράς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε αυτής της κατάστασης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v