Σε πυρηνική ετοιμότητα η Βόρειος Κορέα

 Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δηλώνει ότι τα πυρηνικά αποτελούν «θεμέλιο για την ειρήνη και την ευημερία». Ξανά σε λειτουργία ακόμη και οι αντιδραστήρες που βρίσκονταν σε νάρκη.

Σε πυρηνική ετοιμότητα η Βόρειος Κορέα
Ανεβάζει περαιτέρω τους τόνους η Βόρειος Κορέα ανακοινώνοντας ότι θέτει ξανά σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της ακόμη και εκείνες που βρίσκονταν σε νάρκη. Σύμφωνα με το επίσημο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας δήλωσε πως τίθεται ξανά σε λειτουργία και ο πυρηνικός αντιδραστήρας της Γιονγκμπιόν των 5 MW που είχε κλείσει το 2007.

Το πρακτορείο δήλωσε μάλιστα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την επαναλειτουργία όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων συμβαδίζει με τη βούληση της Πιονγκγιάνγκ να «ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα», ενώ ήταν απαραίτητη για να λυθούν «σοβαρά» προβλήματα ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε την Τρίτη, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είπε ότι τα πυρηνικά αποτελούν «θεμέλιο για την ειρήνη και την ευημερία». «Η πυρηνική μας ισχύς είναι αξιόπιστο μέσο για να αποτραπεί ο πόλεμος και εγγυώνται και προστατεύουν την (βορειοκορεατική) κρατική κυριαρχία» είπε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το KCNA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v