ΔΝΤ: Σε τροχιά εξόδου από το πρόγραμμα η Ιρλανδία

Η σταδιακή ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, αναφέρει το ΔΝΤ, προβλέποντας ότι η χώρα μπορεί να ολοκληρώσει έγκαιρα το πρόγραμμα.

ΔΝΤ: Σε τροχιά εξόδου από το πρόγραμμα η Ιρλανδία
Η σταδιακή ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για το ιρλανδικό πρόγραμμα, στην οποία εκτιμά ωστόσο ότι η χώρα μπορεί να ολοκληρώσει έγκαιρα το πρόγραμμα.

"Oι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην χρηματοπιστωτική αγορά και στην πραγματική οικονομία στηρίζουν τη δυνατότητα της Ιρλανδίας να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ως το τέλος του έτους" υπογραμμίζει το ΔΝΤ.

"Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει υποτονική και το 2013 και οι προοπτικές για σταδιακή ανάκαμψη μεσοπρόθεσμα είναι εξαιρετικά αβέβαιες" προσθέτει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ βλέπει θετικές ενδείξεις από την αναζωογόνηση της εγχώριας ζήτησης, της απασχόλησης και της πιστωτικής επέκτασης.

Παράλληλα, διατήρησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια, εκτιμώντας ότι η ιρλανδική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,1% το 2013 και 2,2% το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v