Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εστηναν off shore οι BNP και Credit Agricole

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας, η BNP Paribas και η Credit Agricole, βοήθησαν πελάτες τους να φοροαποφύγουν στήνοντας off shore εταιρείες, σύμφωνα με τη Le Monde.

Εστηναν off shore οι BNP και Credit Agricole
Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας, η BNP Paribas και η Credit Agricole, βοήθησαν πελάτες τους να φοροαποφύγουν στήνοντας off shore εταιρείες στις Παρθένους Νήσους, τη Σαμόα και τη Σιγκαπούρη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και την επόμενη, σύμφωνα με τη Le Monde.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις διαρροές εγγράφων για off shore εταιρείες, οι οποίες αποκαλύφθηκαν από το International Consortium of Investigative Journalists.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, γνωστά πλέον ως OffshoreLeaks, η BNP Paribas έδρασε μέσω των θυγατρικών της στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η Credit Argicole μέσω της θυγατρικής στη Γενεύη.

Ερωτηθείς εκπρόσωπος της BNP Paribas, απάντησε μέσω email ότι η τράπεζα σέβεται τους νόμους στη Γαλλία, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, δηλώνοντας ότι τα στοιχεία της εφημερίδας είναι παλιά. Η BNP Paribas έχει αναθεωρήσει και υιοθετεί αυστηρές διαδικασίες κι ακολουθεί κανόνες που πάνε πολύ πιο μακριά από τις υφιστάμενες νομικές απαιτήσεις, δήλωσε.

Εκπρόσωπος της Credit Agricole δεν απάντησε στο αίτημα σχολιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v