Γερμανία:Προειδοποίηση τραπεζών για "παραδείσους"

Οι γερμανικές τράπεζες ίσως έρθουν αντιμέτωπες με έρευνες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τη χρήση φορολογικών παραδείσων από εύπορους πολίτες, προειδοποίησε η επικεφαλής της γερμανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Γερμανία:Προειδοποίηση τραπεζών για παραδείσους
Οι γερμανικές τράπεζες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με έρευνες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τη χρήση φορολογικών παραδείσων από εύπορους πολίτες, προειδοποίησε η επικεφαλής της γερμανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς Elke Koenig, σε συνέντευξή της στο Spiegel.

Η ευθυγράμμιση με τη φορολογική νομοθεσία δεν είναι ευθύνη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, τόνισε. "Ωστόσο", συμπλήρωσε, "εάν έχουμε ενδείξεις ότι ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα παραβιάζει συστηματικά τη φορολογική νομοθεσία ή φιλοξενεί τέτοιες παραβιάσεις, θα το διερευνήσουμε".

Σημειώνεται ότι στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας εντός της εβδομάδας κάνουν λόγο για 120.000 offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες χρησιμοποιούνται από 130.000 ιδιώτες ανά τον κόσμο.

"Πολλές από τις κορυφαίες τράπεζες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η UBS και η Deutsche Bank, έχουν δουλέψει σκληρά για να παράσχουν στους πελάτες τους εταιρίες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και σε άλλες offshore κρυψώνες", αναφέρει στην έκθεσή της η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v