Β.Κορέα: Ζητά σχέδια εκκένωσης από πρεσβείες

Την υποβολή σχεδίων εκκένωσης ως τις 10 Απριλίου από όσες πρεσβείες θα ήθελαν τον επαναπατρισμό του προσωπικού τους σε περίπτωση πολέμου, ζήτησε η Β. Κορέα σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Β.Κορέα: Ζητά σχέδια εκκένωσης από πρεσβείες
Την υποβολή σχεδίων εκκένωσης ως τις 10 Απριλίου από όσες πρεσβείες στην Πιόνγκγιανγκ θα ήθελαν τον επαναπατρισμό του προσωπικού τους σε περίπτωση πολέμου, ζήτησε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Πιστεύουμε ότι έκαναν την κίνηση αυτή στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ρητορικής ότι οι ΗΠΑ αποτελούν απειλή" ανέφερε σε ανακοίνωση του το βρετανικό υπουργείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Βρετανός διπλωματικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι πρεσβείες της ΕΕ στην Πιόνγκγιανγκ κλήθηκαν να παραδώσουν σχέδια εκκένωσης.

Επιπλέον, στο πλαίσο των τελευταίων εξελίξεων, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εκπλαγούν αν η Βόρεια Κορέα προβεί σε μια νέα πυραυλική δοκιμή.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι η Βόρειος Κορέα "είχε προτείνει η ρωσική πλευρά να εξετάσει την εκκένωση των υπαλλήλων σε μια εξαιρετικά τεταμένη κατάστασης".

Δημοσίευμα από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua επιβεβαίωσε την ρωσική ανακοίνωση, λέγοντας ότι η Πιόνγκγιανγκ είχε ζητήσει από τις πρεσβείες να σκεφτούν το ενδεχόμενο εκκένωσης αν οι συνθήκες επιδεινώνονταν.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή πρακτορεία της Νότιας Κορέας μετέδωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει τοποθετήσει δύο από τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς σε κινητό εκτοξευτήρα και τους έκρυψε στην ανατολική ακτή της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v