Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Μικρός ο αντίκτυπος Κύπρου σε ΕΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι δεν ευχαριστούν την Τουρκία, δήλωσε σε συνέντευξη του στη WSJ o Toύρκος υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ.

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Μικρός ο αντίκτυπος Κύπρου σε ΕΕ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι δεν ευχαριστούν την Τουρκία, δήλωσε σε συνέντευξη του στη WSJ o Toύρκος υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ, προσθέτοντας ότι η χώρα θέλει σταθερούς και οικονομικά ισχυρούς γείτονες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Κύπρος κέρδισε λίγο χρόνο με τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης, αλλά τόνισε ότι μακροπρόθεσμα έχει μεγάλη σημασία η δημοσιονομική πειθαρχία.

Σε ερώτηση για το ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος της κυπριακής κρίσης, ο κ. Σίμσεκ απάντησε ότι αποτελώντας μόλις το 0,1% του ΑΕΠ της ΕΕ, η Κύπρος δεν είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσει άμεσα την ευρωπαϊκή οικονομία.

Τόνισε ωστόσο, ότι η απόφαση της Κύπρου για κούρεμα 40% σε καταθέσεις, μπορεί να πυροδοτήσει ανησυχίες στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο, ο κ. Σίμσεκ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει είναι η εδραίωση μιας σταθερής λύσης στο διχοτομημένο νησί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v