Ισπανία: Σε επίπεδο ρεκόρ οι χρεοκοπίες εταιρειών

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των ισπανικών επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της Axesor που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ισπανία: Σε επίπεδο ρεκόρ οι χρεοκοπίες εταιρειών
Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των ισπανικών επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013, λόγω της περιορισμένης πίστωσης και της ασθενικής ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα της Axesor που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα 2.564 επιχειρήσεις, 10% περισσότερες από το προηγούμενο τρίμηνο και 45% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

"Η πλειονότητα των ισπανικών επιχειρήσεων δεν είχε προετοιμαστεί για μια τόσο μεγάλη και παρατεταμένη κρίση, κάτι που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα" σημείωσε ο κ. Ramos - Juste, επικεφαλής οικονομικών μελετών της Axesor.

Tα προβλήματα ρευστότητας, το πάγωμα των πιστώσεων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η αναποτελεσματική διαχείριση ρίσκου συνέβαλαν στην αύξηση των χρεοκοπιών σε επίπεδο ρεκόρ, αναφέρει η έκθεση.

Σημειώνεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις της Axesor, περίπου 28.000 εταιρείες έχουν κλείσει από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση πριν από πέντε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v