ΗΠΑ: Τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Προϋπολογισμό που μειώνει το έλλειμμα στο 2,8% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια, αναγκάζοντας τους εκατομμυριούχους να πληρώσουν περισσότερους φόρους, προτείνει ο Λευκός Οίκος.

ΗΠΑ: Τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός
Προϋπολογισμό που μειώνει κατά πολύ το αμερικανικό έλλειμμα τα επόμενα τρία χρόνια, αναγκάζοντας τους εκατομμυριούχους να πληρώσουν περισσότερους φόρους και εφαρμόζοντας περικοπές που αντικαθιστούν τις αυτόματες περικοπές που τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο μήνα, προτείνει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που προτείνει ο Ομπάμα, προβλέπει ότι όσοι βγάζουν από 1 εκατ. δολάρια ετησίως θα πρέπει να πληρώσουν φόρους που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 30% των εσόδων τους, μετά από δωρεές.

Αυτή η αύξηση, σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών και το «πλαφόν» του 28% στις φοροελαφρύνσεις για τα υψηλά εισοδήματα, θα μειώσουν το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού στο 2,8% του ΑΕΠ μέχρι το 2016, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προέβλεπε ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί φέτος στο 5,3% του ΑΕΠ.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει δαπάνες για υποδομές και εκπαίδευση προσχολικής ηλικίας, που θα καλυφθούν από επιπλέον νέους φόρους και από την εξάλειψη ορισμένων φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους.

Περιλαμβάνει επίσης φορολογική ελάφρυνση 10% για τις μικρές επιχειρήσεις που αυξάνουν τους μισθούς τους ή που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.

Οι σύμβουλοι του προέδρου ισχυρίζονται ότι με την πρόταση του προϋπολογισμού επιτυγχάνεται μείωση του ελλείμματος κατά 1,8 τρισ. δολάρια σε μια περίοδο 10 ετών.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό σήμερα στις 17:15 (ώρα Ελλάδας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v