"Πρεσάρισμα" από Ρεν στη Γερμανία για την ζήτηση

Υπάρχουν κίνδυνοι στα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά κίνητρα προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερόν Ντάισελμπλουμ.

Πρεσάρισμα από Ρεν στη Γερμανία για την ζήτηση
Υπάρχουν κίνδυνοι στα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά κίνητρα προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερόν Ντάισελμπλουμ παρεμβαίνοντας στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

«Όλες αυτές οι εκκλήσεις για παρέμβαση της νομισματικής ή της δημοσιονομικής πολιτικής… δεν έχω ακούσει κάποια εξήγηση για το πώς θα μπει ο προϋπολογισμός σε τάξη μεσοπρόθεσμα στη συνέχεια» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

«Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος για νέες φούσκες. Όλα αυτά τα κίνητρα, βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά και μέσω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, εγκυμονούν νέους κινδύνους» δήλωσε.

Στον αντίποδα, ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε πως η Γερμανία έχει λάβει μέτρα για να μειώσει το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών της ωστόσο μπορεί να πράξει και άλλα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση.

Σε αυτά τα μέτρα ξεχώρισε το άνοιγμα της αγοράς υπηρεσιών, την αύξηση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και την αύξηση των μισθών ανάλογα με την παραγωγικότητα.

"Προτείναμε η Γερμανία να αναλάβει μέτρα για να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων", σημείωσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κατά τη συνάντησή του με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τις χώρες που έχουν τα περιθώρια να συμβάλουν στην ώθηση της καταναλωτικής ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v