Ολάντ: Ζητά αφανισμό φορολογικών παραδείσων

Με την παραδοχή ότι «πληγώθηκε» με το σκάνδαλο του κρυφού ελβετικού λογαριασμού υπουργού του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ζήτησε τον «αφανισμό» των φορολογικών παραδείσων.

Ολάντ: Ζητά αφανισμό φορολογικών παραδείσων
Με την παραδοχή ότι «πληγώθηκε» με το σκάνδαλο του κρυφού ελβετικού λογαριασμού υπουργού του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ζήτησε τον «αφανισμό» των φορολογικών παραδείσων, δηλώνοντας ότι θα υποχρεώνει τις γαλλικές τράπεζες να κοινοποιούν λεπτομέρειες για όλες τις ξένες θυγατρικές τους κάθε χρόνο.

Την ίδια που ο Πρόεδρος προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που πλήττει την κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα, ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH και πλουσιότερος κάτοικος της Γαλλίας, δήλωσε ότι απέσυρε το αίτημα να του αποδοθεί βελγική υπηκοότητα. Ο κ. Αρνό είχε καταθέσει το αίτημα μετά την επιβολή φόρου 75% στο υψηλό εισόδημα που πολλοί κατηγορούν τον κ. Ολάντ ότι θα προκαλέσει μαζική φορολογική έξοδο.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου «σοκαρισμένος, πληγωμένος και πτοημένος» με το σκάνδαλο του μέχρι πρότινος υπουργού Προϋπολογισμού που επανειλημμένα ψευδόταν για λογαριασμό που κατείχε επί 20 χρόνια στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v