Ανοίγουν προσλήψεις στο City του Λονδίνου

Άλμα 25% στις κενές θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο του Λονδίνου. Οι επιχειρήσεις ψάχνουν "ταλέντα" στα τμήματα εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνου. Οι σκληρές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

Ανοίγουν προσλήψεις στο City του Λονδίνου
Άλμα 25% καταγράφηκε στις κενές θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο του Λονδίνου το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι εταιρίες θέλουν να ενισχύσουν τα τμήματα διαχείρισης κινδύνου ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των εποπτικών αρχών. Συγκεκριμένα, οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στις 7.308 στο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρία επιλογής προσωπικού Morgan McKinley. Επισημαίνεται, πάντως, ότι σε ετήσια βάση ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στο City είναι μειωμένος κατά 7%.

«Υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση για προσλήψεις και η διαδικασία είναι πιο ρευστή με λιγότερα εμπόδια ώστε να βρεθούν νέα ταλέντα», εξηγεί ο Χακάν Ένβερ, της Morgan McKinley Financial Services και συμπληρώνει: «Πρέπει να σημειωθεί παράλληλα ότι ο Μάρτιος του 2013 επηρεάζεται αρνητικά από το Πάσχα, που φέτος έπεσε νωρίτερα, μειώνοντας τις εργάσιμες ημέρες του μήνα και εμποδίζοντας τη διαδικασία προσλήψεων».

«Αναζητούνται ταλέντα σε τμήματα που σχετίζονται με τις εποπτικές αρχές, όπως η διαχείριση κινδύνου και ο εσωτερικός έλεγχος, όπως επίσης και η διοίκηση», κατέληξε. Οι ίδιες οι εποπτικές αρχές άλλωστε, ζήτησαν από τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να ενισχύσουν τα τμήματα διαχείρισης κινδύνου στον απόηχο των αλλεπάλληλων σκανδάλων που έχει κλονίσει το βρετανικό τραπεζικό σύστημα. Έκθεση του Financial Stability Borad που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο διαπιστώνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά στα τμήματα διαχείρισης κινδύνου και πως οι μισές επιχειρήσεις του κλάδου δεν πληρούσαν ουσιώδη κριτήρια υγιούς διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v