Εσωτερική έρευνα στη Fed για διαρροή εγγράφων

Εσωτερική έρευνα έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων τα τελευταία χρόνια. Στην έρευνα συμμετέχει και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς που ερευνά insider trading.

Εσωτερική έρευνα στη Fed για διαρροή εγγράφων
Εσωτερική έρευνα έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της Fed τα οποία βγήκαν στο φως της δημοσιότητας νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Τα σχετικά έγγραφα στάλθηκαν σε συγκεκριμένη λίστα μερικών δεκάδων αποδεκτών -ανάμεσα στους οποίους και στελέχη μεγάλων τραπεζών.

Η έρευνα, που γίνεται με τη συμμετοχή και της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, εξετάζει εάν τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Oι υπάλληλοι της Fed κάνουν λόγο για λάθος και όχι για εσκεμμένο περιστατικό. Όπως αναφέρει το Reuters, οι αποδέκτες φαίνεται ότι βρίσκονταν στη λίστα επαφών ενός υπαλλήλου της Fed και το e-mail είχε την επισήμανση για εμπάργκο (απαγόρευση δημοσίευσης) στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου.

Η υπόθεση υπέπεσε στην αντίληψη της Fed τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τότε ανακαλύφθηκε ότι περίπου 100 άτομα είχαν ήδη λάβει με e-mail τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τράπεζας του Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, μία ημέρα σχεδόν πριν την δημοσίευσή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τα πρακτικά ήταν στελέχη στη Goldman Sachs, Barclays, Wells Fargo, Citigroup, UBS και JPMorgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v