Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία στηρίζει πρόταση για δικαιώματα CO2

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος  χώρες της ΕΕ απηύθυναν έκκληση στο Ευρωκοινοβούλιο να εγκρίνει την πρόταση για ανάκληση  900 εκατ. δικαιτων εκπομπής CO2, ώστε να ανέβουν τεχνητά οι τιμές των δικαιωμάτων.

Η Γερμανία στηρίζει πρόταση για δικαιώματα CO2
Οι υπουργοί Περιβάλλοντος από έξι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, απηύθυναν έκκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει την πρόταση για την ανάκληση (backloading) 900 εκατ. δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να ανέβουν τεχνητά οι τιμές των δικαιωμάτων.

Το τελευταίο έτος, οι τιμές έχουν καταρρεύσει σε ιστορικά χαμηλά. Το δικαίωμα για την εκπομπή ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα άξιζε περίπου 30 ευρώ πριν από τριάντα χρόνια. Τώρα κοστίζει γύρω στα €4.

"Εμείς οι υπογράφοντες, στηρίζουμε τις προτάσεις για ανάκληση μιας ορισμένης ποσότητας δικαιωμάτων" σημειώνεται σε επιστολή που έστειλαν οι υπουργοί της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μ. Βρετανίας, της Σουηδίας και της Δανίας.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει την τελική απόφαση για την έγκριση των προτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v