Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό "διάλυση" η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Μετά τους Χάρη Αχνιώτη και Αντρέα Μάτση, το απόγευμα και τρίτο μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Λούη Χριστοφίδη, σύμφωνα με το Sigmalive.

Υπό διάλυση η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου
Μετά τους Χάρη Αχνιώτη και Αντρέα Μάτση, το απόγευμα και τρίτο μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Λούη Χριστοφίδη, σύμφωνα με το κυπριακό Sigmalive.

Σε επικοινωνία με τους υπό παραίτηση Μάτση και Αχνιώτη, τα δυο στελέχη τόνισαν ότι οι λόγοι της παραίτησης τους αναγράφονται σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι το τοπίο είναι ρευστό ακόμη για να προβούν σε περαιτέρω δηλώσεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Sigmalive, τα δύο μέλη του ΔΣ της Κεντρικής εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένα, διότι, θεωρούν ότι ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής είναι «διακοσμητικός».

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, την επομένη της παύσης του Υποδιοικητή Σπύρου Σταυρνάκη από τον Πρόεδρο, ο Διοικητής συγκάλεσε το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας την επαναπρόσληψη του κ. Σταυρινάκη ως συμβούλου του Διοικητή, αξίωση η οποία απορρίφθηκε από το ΔΣ. Η ίδια πηγή άφησε αιχμές για ενδεχόμενη διασύνδεση της παραίτησης των δύο μελών του ΔΣ, με αυτή την εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της ΚΤΚ, Πανίκος Δημητριάδης κάνει λόγο για κυβερνητική επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει διαβούλευση για τις πωλήσεις χρυσού και υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις στη διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v