Κύπρος:Στη Deloitte η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος

H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, έχει αναθέσει στην ανεξάρτητη εταιρεία Deloitte Financial Advisory S.r.l., την πραγματοποίηση ελέγχου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Κύπρος:Στη Deloitte η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος
Ως συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ("τρόικα") και σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβε το Eurogroup τον Μάρτιο του 2013, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανέθεσε, βάσει όρων εντολής που συμφωνήθηκαν, την αξιολόγηση της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση ξεπλύματος παράνομου χρήματος από τις τράπεζες σε ανεξάρτητο οίκο και την Επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταδίδει το stockwatch.

Συναφώς, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, έχει αναθέσει στην ανεξάρτητη εταιρεία Deloitte Financial Advisory S.r.l., την πραγματοποίηση ελέγχου σε αριθμό Κυπριακών τραπεζών αναφορικά με την αποτελεσματικότητα εφαρμογής των μέτρων δέουσας επιμέλειας ως προς τους πελάτες τόσο σε σχέση με καταθέσεις όσο και με δάνεια. Η Deloitte Financial Advisory S.r.l. είναι συνδεμένο μέλος της Deloitte Italy S.p.A, Ιταλική εταιρεία-μέλος της Deloitte Touche Tohmatsu Limited.

Σημειώνεται ότι η Moneyval επισκέφθηκε την Κύπρο από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου 2013 και είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της σύμφωνα με τους όρους εντολής. Ο έλεγχος της Deloitte είναι υπό εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τις 20 Απριλίου, ενώ η έκθεση θα δοθεί σε Κεντρική Τράπεζα, Υπουργό Οικονομικών και Τρόικα μέχρι τις 24 Απριλίου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v