Ιρλανδία: Όχι εργαζομένων σε μειώσεις μισθών

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Ιρλανδίας απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης για μια νέα συμφωνία σχετικά με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και προειδοποίησε ότι θα προβάλλει αντίσταση στην εφαρμογή της.

Ιρλανδία: Όχι εργαζομένων σε μειώσεις μισθών
Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Ιρλανδίας (SIPTU) απέρριψε την Τρίτη πρόταση της κυβέρνησης για τροποιήση της συμφωνίας για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και προειδοποίησε ότι θα προβάλλει αντίσταση στην εφαρμογή της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρούαριο τα περισσότερα σωματεία της χώρας συμφώνησαν στην επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση των μισθών στο δημόσιο.

Ωστόσο, η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από εκατοντάδες χιλιάδες μέλη εργατικών σωματείων και μετά την αρνητική ψήφο από μικρότερα συνδικάτα, απαιτείται η στήριξη του SIPTU.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σωματείο απέρριψε την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει αύξηση των ωρών εργασίας και μείωση των αποδοχών για τους υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους.

"Το αποτέλεσμα αντανακλά το βαθύ και δικαιολογημένο αίσθημα απογοήτευσης μεταξύ των εργαζομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα των δημόσιων υπαλλήλων" ανέφερε ο πρόεδρος του SIPTU, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την συμφωνία. 

"Απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει με τη νομοθεσία για την μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μεγάλη αντιπαράθεση" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v