Κύπρος: Τους επόμενους μήνες οι πωλήσεις χρυσού

Η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού εντός των επόμενων μηνών, απόφαση που θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, σημειώνει ο Χάρης Γεωργιάδης.

Κύπρος: Τους επόμενους μήνες οι πωλήσεις χρυσού
Η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού εντός των επόμενων μηνών, απόφαση που θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σημειώνει ο υπουργός οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.

"Οι λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν εν ευθέτω χρόνω, κυρίως από το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Προφανώς, πρόκειται για μεγάλη απόφαση", τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σημειώνεται ότι στις 9 Απριλίου η επίσημη εκτίμηση της Κομισιόν για το κυπριακό χρέος ανέφερε ότι η Κύπρος έχει δεσμευτεί να πωλήσει αποθέματα χρυσού ύψους 400 εκατ. ευρώ, προκαλώντας κατάρρευση της τιμής του κίτρινου μετάλλου αλλά και την οργή του κεντρικού τραπεζίτη, Πανίκου Δημητριάδη, που σημείωνε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει χρυσό χωρίς την έγκρισή του. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και ζητά αποδοτική συνεργασία. "Η χώρα πρέπει να δει πώς θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση και προφανώς κάποιες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας θα εξεταστούν από ανεξάρτητη επιτροπή", σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v